מדריך מלא עבורכם לבחירת משקאות אלכוהוליים שישאירו אתכם בשיא!
בדרך כלל הבעיה בבחירת משקאות אצל אנשים אשר מתאמנים, שומרים על דיאטה או תפריט מסויים ומנסים לשמור על הכושר הגופני ואורך חיים בריא, כלל אינה קשורה לאלכוהול. הדילמות הן בדרך כלל באיזה משקה איזוטוני לבחור, האם לצרוך משקה חלבון עם חלב רגיל או חלב שקדים? האם אפשרי לשלב בתפריט משקה קקאו, או אולי משקה סחלב ואפילו משקה שיבולת שועל ועדיין לרדת במשקל? אבל כשזה נוגע למשקאות חריפים, רוב האנשים שוכחים שגם בהם יש קלוריות ופתאום דיאטה מהירה הופכת לאיטית.
אחד הדברים המאתגרים תהליך חיטוב או ירידה במשקל הוא אלכוהול. הוא מופיע בדרך כלל בפגישות עסקיות, מפגשים חברתיים או אפילו בדייט נחשק ובכל המקומות האלו אתם נאלצים לצרוך משקה או שניים. בנקודה הזאת יופיעו הרבה התלבטויות, ואפילו רגשות אשם שלא יעלו את המוטיבציה, אלא בדיוק ההפך. ישנן אפשרויות לצאת ולהנות מבלי להרגיש רע ופחות יעילים ופרודקטיביים למחרת. הגיע הזמן להודות באמת, כשאתם רוצים להנות עם חברים או ליצור קשרים עם לקוחות ועמיתים, הבחירה במים או משקה מוגז לא תמיד מספקת את החוויה שאתם מכוונים אליה.
לחיות בין עולם שסובב כושר, אימוני כוח ואירובי, ועמידה בתפריט, לעולם של הנאה יכול להיות לא פשוט. איפוק הוא כלי עוצמתי, אבל איפוק בשילוב עם ידע יהפכו אתכם לבלתי ניתנים לעצירה.
הרשימה הבאה של מה כדאי לשתות ומה לא, לא רק תימנע מכם האנגאובר, אלא גם תגרום לכך שתישארו צלולים במהלך המפגש עצמו.
וודקה
עם 0 גרם של פחמימות למנה ותהליך סינון איכותי, וודקה הוא אחד מסוגי האלכוהול הנקיים שאתם יכולים לצרוך. הוא בעל ההמרה הנמוכה ביותר של אצטאלדהיד. אצטאלדהיד הוא מרכיב שגורם לתחושת ההנגאובר ביום שאחרי. אפשרויות דומות לוודקה הן: ברנדי, טקילה ומרטיני.
יין
גם כאן כמות האצטאלדהיד נמוכה במיוחד. ביחד עם יתרונות שקשורים לבריאות הלב, נוגדי חמצון ו2 גרם של פחמימה לכוס יין אדום או לבן, יין אדום מהווה בחירה מעולה למי שמעדיף להימנע ממשקה חזק יותר עם אחוז אלכוהול גבוה. יין יבש יהיה הכי ידידותי עבורכם, כמה שהיין יותר פירותי כך גם כמות הפחמימות עולה.
בירה
יש המכנים בירה "לחם נוזלי", ו"כרס בירה" הוא ביטוי שלא הופיע יש מאין. שום דבר לא ירחיק אתכם מהיעדים שלכם כמו הגלוטן בבירה. זה יותר כיצד הגוף מגיב לגלוטן וכיצד הוא מאט את יכולת הגוף לעבד את האצטאלדהיד, ומשאיר את הרעלן הזה צף בזרם הדם שלכם. גם במקרה הזה קורונה היא נגדכם.
ממה כדאי להימנע?
יינות: מוסקט, שרי, פורת, יינות קינוח, סנגריה וזיפנדל.
אלכוהול בטעמים: שנאפס אפרסק, ביילי וכו'.
מיצים: חמוציות, תפוזים, אננס, עגבניות וכו'.
סירופ: שוקולד, קצפת, סירופ פירותי, סירופ קוקוס.
אז עם מה אפשר לערבב?
מי סודה, מי סודה בטעמים, טוניק לייט, סטיביה ומשקאות זירו (רד בול זירו, קולה זירו, ספרייט זירו כו').